“ParkinsonGrasveld”

Een crowdfundingsproject ter ondersteuning van het ParkinsonFonds
in de vorm van een reeks van workshops.
Een belangeloos initiatief van kunstenaar Twan Hendriks.


Foto manipulatie: Twan Hendriks

In de workshop maakt u onder begeleiding een grasfiguur van klei. 250 à 300 grasfiguren zijn nodig voor een grasveld van minimaal 5,3 x 5,3 meter (zie de gemanipuleerde foto hierboven). De opbrengst van de workshops en de ver-koop van het uiteindelijke resultaat wordt, minus de productiekosten, volledig ter beschikking gesteld aan het ParkinsonFonds, dat baanbrekend onderzoek financiert naar de oorzaken en bestrijding van deze ziekte.

Het aantal deelnemers aan de workshops is minimaal 3 en maximaal 5. Een workshop begint om 10:00 uur ‘s morgens en eindigt om 17:00 uur. Om 13:00 uur wordt een uitgebreide lunch aangeboden. Aan het einde van de dag wordt elke deelnemer gefotografeerd met de grasfiguur die hij of zij heeft gemaakt. Deze foto's, vergezeld van een zelf te schrijven verhaal over zijn/haar betrokkenheid bij dit initiatief, worden opgenomen in een uitge-breid boekwerk over het project, dat integraal onderdeel is van het totale concept.

 

Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 7 Slideshow Image 8 Slideshow Image 9 Slideshow Image 10 Slideshow Image 11 Slideshow Image 12 Slideshow Image 13 Slideshow Image 14

Danielle van Dijk fotografie

Inschrijfformlier

Net als ieder grassprietje dat meedeint in dezelfde wind
volgt iedere Parkinsonpatiënt zijn eigen koers in een wind van reflectie en positiviteit.
  • U doneert aan een goed doel.
  • U beleeft een actieve en avontuurlijke dag.
  • U neemt een kijkje in de wereld van kunst en keramiek.
  • U wordt vereeuwigd met uw eigen creatie. Samen met de door uzelf geschreven impressie van uw belevenis, wordt deze opgenomen in een boek, dat aan het eind van het project zal worden uitgegeven. U krijgt die uitgave als aandenken aangeboden, samen met de schort met opdruk, die u tijdens de workshop heeft gedragen (zie foto hieronder).
  • Uw grasfiguur wordt gemerkt met uw initialen en uw naam wordt bij het uiteindelijke kunstwerk vermeld: eeuwige roem valt u ten deel.

 

De kosten van een workshop bedragen € 150,-

De workshops vinden plaats in het pand “Goretti”

van de stichting Ateliers Tilburg, Wilhelminapark 53-54.